محصولات

انواع خرما

بهترین خرما

بهترین خرما

فهرست مطالب

خرما؛ منبعی سرشار از ویتامین و انرژی

خرما را می‌توان یکی از با‌ارزش‌ترین محصولات خاورمیانه و آفریقا دانست. این میوه خشک و خوش‌مزه، در طول تاریخ همیشه به عنوان یک منبع غذایی سرشار از انرژی و مواد مغذی شناخته شده است. خرما هم مانند بسیاری از میوه‌ها، انواع مختلفی داشته که هر کدام از آن‌ها خواص خود را دارند. اگر می‌خواهید با بهترین خرما آشنا شده و از خواص آن مطلع شوید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشد.

خرما میوه‌ای با کاربردهای متنوع است

از خرما در تهیه انواع محصولات مانند شیرینی‌ها، نوشیدنی‌ها و حتی آدامس‌ها استفاده می‌شود. همچنین، خرما به عنوان یک محصول خوراکی برای شرایط بحرانی شناخته می‌شود. در مواقعی مثل زلزله، سیل، جنگ و… خرما می‌تواند نقشی اساسی به عنوان یک ماده غذایی ایفا کند.

خواص بهترین خرما

اگر به دنبال یافتن بهترین خرما هستید، ابتدا باید از خواص آن باخبر شوید. بهبود سلامت استخوان‌ها، بهبود سلامت پوست و تنظیم فشار خون، برخی از خواص بهترین خرما هستند. در ادامه، با تمامی خواص بهترین خرما آشنا می‌شویم.

بهبود سلامت استخوان‌ها

خرما منبع غنی منیزیم، سلنیوم، مس و منگنز است. تمامی این مواد برای حفظ سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از بیماری‌هایی مثل پوکی استخوان ضروری هستند. همچنین خرما سرشار از ویتامین کا (K) است که می‌تواند به انعقاد خون کمک کند.

خرمای پیارم

بهبود سلامت پوست

یکی از خواص خرما که کمترین کسی به آن توجه می‌کند، بهبود سلامت پوست است. خرما سرشار از ویتامین‌های دی (D) و ث (C) است. تحقیقات نشان می‌دهند که این دو ویتامین می‌توانند به سلامت پوست کمک کنند. همچنین خرما می‌تواند از پوست شما در مقابل خارش و مشکل بثورات محافظت کند.

تنظیم فشار خون

یکی از مهم‌ترین خواص بهترین خرما، تنظیم فشار خون است. خرما به دلیل داشتن پتاسیم (167 میلی‌گرم پتاسیم در هر خرما)، یکی از بهترین محصولات غذایی برای مبارزه با فشار خون به شمار می‌رود. همچنین در نظر داشته باشید که مصرف کم پتاسیم می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی مثل سنگ کلیه شود. به همین دلیل، مصرف روزانه خرما توصیه می‌شود.

کمک به افزایش وزن اصولی

بیشتر افرادی که لاغر هستند و به فکر افزایش وزن اصولی خود می‌افتند، مقداری خرما در برنامه غذایی آن‌ها مشاهده می‌شود. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهند که مصرف پودر هسته خرما باعث افزایش 30 درصدی وزن شما می‌شود. اگر به دنبال افزایش وزن اصولی خود هستید، خرما را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

افزایش سطح انرژی بدن

همانطور که می‌دانید، خرما دارای مواد مغذی بسیار زیادی می‌باشد. به همین دلیل است که مصرف روزانه خرما می‌تواند به افزایش سطح انرژی بدن شما کمک کند. همچنین اگر توجه کرده باشید، بسیاری از روزه‌داران، هنگام افطار روزه خود را با خرما باز می‌کنند تا سطح انرژی بدن خود را بلافاصله افزایش دهند.

جلوگیری از ریزش مو

بهترین خرما منبع غنی آهن است. به همین دلیل می‌تواند جریان خون را در پوست سر افزایش داده و احتمالا باعث جلوگیری از ریزش مو شود. هرچند هنوز تحقیقات زیادی در این زمینه انجام نشده، اما مصرف به‌اندازه خرما، ممکن است از ریزش مو جلوگیری کند.

بهترین خرما کدام است؟

در حال حاضر، بزرگ‌ترین کشور تولید کننده خرما در جهان مصر است. کشور ما با تولید بیش از یک میلیون تن در سال، در رتبه دوم قرار دارد. امروزه حدود 3000 نوع خرما در سراسر جهان وجود دارند که نزدیک به 400 مدل از آن‌ها متعلق به ایران است. خرما به طور کلی به سه دسته خشک، نیمه خشک و تر تقسیم می‌شود. در ادامه، با بهترین نوع خرما آشنا می‌شویم.

بهترین خرما کدام است؟

خرمای مضافتی

خر‌مای مضافتی بیشترین تولید را در کشور ما دارد. مقدار رطوبت این نوع خرما بیشتر از خرماهای دیگر بوده و بسیار خوش‌خوراک تر است. استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان، مراکز اصلی تولید خرمای مضافتی در ایران هستند. این نوع از خرما به سه شکل خشک، نیمه خشک و تر در بازار وجود دارد که عموما نوع تر را به اسم رطب مضافتی می‌شناسیم.

خرمای مضافتی سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی است. ویتامین‌های آ (A)، ب (B)، ث (C)، ای (E) و مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، آهن و فسفر از فراوان‌ترین مواد موجود در این نوع از خرما هستند. همچنین، خرمای مضافتی به دلیل داشتن آهن فراوان در خود، می‌تواند به جلوگیری از کم‌خونی کمک کند. شما می‌توانید از طریق وبسایت ما، خرمای مضافتی را در انواع بسته‌بندی‌ها خریداری کنید.

خرمای پیارم

خرمای پیارم به دلیل کیفیت بالا و ظاهر جذاب خود، مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته و خرمایی صادراتی به‌شمار می‌آید. این خرما که یک خرمای نیمه‌خشک است، قیمت بالاتری نسبت به خرماهای دیگر دارد و به عقیده بسیاری از افراد، بهترین خرما است.

پیارم را بهترین و مرغوب‌ترین خرمای جهان می‌دانند. پوسته رویی این خرما قهوه‌ای رنگ بوده و کاملا به گوشته خرما چسبیده است. به‌طوری که نمی‌توان پوست و گوشته این خرما را از یکدیگر جدا کرد. قند داخل این خرما فروکتوز است که به‌سرعت در بدن مصرف می‌شود.

ارزش غذایی خرمای پیارم بسیار بالا است. انواع مواد پروتئینی، معدنی و قندی در این خرما فراوان هستند. در خرمای پیارم می‌توانید مقدار زیادی آهن، پتاسیم، ویتامین‌های ث و آنتی اکسیدان‌ها را پیدا کنید که همگی برای سلامت بدن مفید هستند.

خرمای شاهانی

خرمای شاهانی که به نام‌های شاونی، شونی و خوراکی شانی هم شناخته می‌شود، یک مدل از خرما است که در جهرم استان فارس برداشت می‌شود. شکل ظاهری این مدل از خرما کشیده است و رنگ قهوه‌ای روشن دارد. خرمای شاهانی در دسته خرماهای نیمه‌خشک قرار دارد اما به‌صورت خشک نیز مصرف می‌شود.

به‌دلیل ظاهر زیبا و طعم منحصربه‌فرد خرمای شاهانی، این مدل از خرما طرفداران زیادی دارد. از نکات جالب این خرما، شیرین بودن آن در زمان خارک (نرسیده) بودن است. به همین دلیل است که بسیاری از افراد، ترجیح می‌دهند تا این خرمای شاهانی را در زمان خارک مصرف کنند.

خرمای شاهانی سرشار از ویتامین‌های ب1 (B1)، ب2 (B2) و ب6 (B6) است. این ویتامین‌ها به حافظه کمک می‌کنند و باعث افزایش سوخت و ساز بدن می‌شوند. این خرما به کشورهای مختلفی مثل پاکستان، افغانستان، هند و روسیه صادر می‌شود و از محبوبیت زیادی در جهان برخوردار است. به دلیل قند زیادی که در خرمای شاهانی وجود دارد، از آن در فرایند تهیه سرکه هم استفاده می‌شود.

خرمای خاصویی

خرمای زاهدی

خرمای زاهدی را می‌توان یکی از معتبرترین خرماهای ایران برای صادرات دانست. این خرما به دلیل خوش‌رنگ بودن و طعم خاصی که دارد، یکی از پرمصرف ترین خرماها در سراسر جهان است. خرمای زاهدی دارای ظاهر بیضی‌شکل بوده و انتهای آن باریک است. این خرما در گروه خرماهای خشک قرار می‌گیرد و به‌صورت خارک، هنگامی که رنگ آن زرد است، مصرف می‌شود.

خرمای زاهدی توسط کشورهای عراق و آمریکا نیز تولید می‌شود. اما با کیفیت‌ترین خرمای زاهدی در کشور ایران برداشت می‌شود. به‌دلیل قند بسیار بالا، از این خرما در تهیه مواد غذایی قندی و سرکه استفاده می‌کنند. خرمای زاهدی نسبت به خرماهای دیگر از قیمت پایین‌تری برخوردار است و فراوانی بیشتری نیز دارد.

خرمای زاهدی سرشار از کلسیم است. به همین دلیل، بسیاری از پزشکان مصرف خرمای زاهدی را برای تقویت استخوان‌ها توصیه می‌کنند. همچنین به‌دلیل فیبر زیادی که خرما زاهدی در خود دارد، مصرف آن به افرادی که بیماری‌های گوارشی دارند نیز توصیه می‌شود.

خرمای ربی

خرمای ربی بهترین خرمای استان سیستان و بلوچستان است. این خرما که به نام پاکستانی هم شناخته می‌شود، دارای میوه‌ای کشیده و بزرگ بوده و گوشتی است. این خرما بسیار زودرس بوده و هنگام رسیده شدن مشکی‌رنگ است. خرمای ربی در دسته خرماهای نیمه‌خشک قرار دارد و به همین دلیل، باید در محیط خشک و خنک نگه‌داری شود.

خرمای ربی یکی بهترین و پرتقاضاترین خرماهای ایران است. به همین دلیل، یک الی دو ماه قبل از برداشت آن فروخته می‌شود. متاسفانه این خرما در جهان به خرمای پاکستانی مشهور شده و به همین دلیل، صادرات زیادی از کشور ما انجام نمی‌شود.

چند خرمای مضافتی در ظرف

خرمای خاصویی

خرمای خاصویی یکی از خوش‌طعم‌ترین خرماها در بازار ایران است که به عقیده بسیاری، خوش‌مزه‌تر از خرمای پیارم می‌باشد. این خرما در دسته خرماهای تر قرار دارد و میزان شیره آن بسیار زیاد است. یکی از دلایل فروش بسیار زیاد خرمای خاصویی، تهیه شیره از آن است.

خرمای خاصویی در شهر اصفهان مصرف زیادی داشته و به‌دلیل شباهت زیادی که به خرمای پیارم دارد، بسیار پرطرفدار است. این خرما اندازه بسیار کوچکی هم دارد. به‌طوری که تقریبا سه عدد خرمای خاصویی با یک عدد خرمای دیگر برابر است.

خرمای خاصویی دارای آنتی اکسیدان فراوان است و به همین دلیل، مصرف آن برای پیشگیری از ابتلا به سرطان توصیه می‌شود. این خرما دارای طبع گرم است و به‌شدت مناسب افرادی است که دارای طبع سرد هستند. صادرات خرمای خاصویی بیشتر به کشورهای عربی انجام می‌شود و در کشورهای اروپایی، آمریکایی و آفریقایی طرفدار آنچنانی ندارد.

خرمای عسلی

خرمای عسلی که نام دیگر آن رطب زرد است، یکی از بهترین خرماها می‌باشد. این خرما در مرحله رطب بودن به رنگ زرد است و بعد از رسیده شدن، کاملا قهوه‌ای روشن می‌شود. این خرما زودرس است و به همین دلیل، در مرحله رطب بودن چیدن می‌شود و پس از مقداری نگهداری، به مرحله رسیدگی می‌رسد.

خرمای عسلی در دسته خرماهای تر قرار دارد و به دلیل نرم بودن بافت آن، به‌راحتی در دهان حل می‌شود. این خرما شرایط نگهداری خاصی نیز دارد و به‌دلیل تر بودن، باید حتما در یخچال نگهداری شود. بهترین زمان مصرف خرمای عسلی نهایتا تا 8 ماه است و درصورت نگهداری بیشتر از این زمان، خرما ترش می‌شود.

خرمای عسلی را می‌توان باارزش‌ترین خرما از نظر مواد مغذی دانست. انواع مواد قندی، مواد معدنی، پروتئین، ویتامین‌های آ، ب، ث و ای در این خرما وجود دارند. خرمای عسلی به آرامش اعصاب کمک می‌کند و به‌دلیل وجود پتاسیم، فسفر و آهن فراوان در آن، باعث بهبود بیماری‌های عصبی و کم‌خونی می‌شود.

مدل‌های مختلف خرما

خرمای کلوته

خرمای کلوته که بیشترین تولید را در شهرستان جیرفت کرمان دارد، در ابتدا قرمزرنگ بوده و ظاهری شبیه به خرمای مضافتی دارد. این خرما در دسته خرماهای نیمه خشک قرار می‌گیرد و مقدار شیره‌ای که در آن وجود دارد متوسط است.

خرمای کلوته دارای اندازه بزرگی است و بهترین آن بین 2 تا 4 سانتی‌متر کشیدگی دارد. به‌دلیل تفاوت کیفیت گونه‌های مختلف عرضه شده کلوته در بازار، قیمت این مدل از خرما ثابت نیست و با توجه به کیفیت آن، تغییر می‌کند. بیشترین مصرف خرمای کلوته در ماه رمضان است. به همین دلیل، قیمت خرمای کلوته در این ماه به بیشترین مقدار خود می‌رسد.

خرمای برحی

خرمای برحی یا برهی، به عقیده بسیاری از خوزستانی‌ها، خوشمزه‌ترین و بهترین خرما است. زادگاه این خرما در عراق است اما بهترین نوع آن، از شهرهای خوزستان و بندرلنگه برداشت می‌شود. خرمای برحی دیررس بوده و رنگ آن زرد متمایل به قهوه‌ای است.

این خرما در مرحله خارک به رنگ زرد، هنگام رطب به رنگ کهربایی و در هنگام رسیدن، قهوه‌ای روشن است. خرمای برحی را می‌توان در هر سه حالت خارک، رطب و رسیدگی کامل مصرف کرد. ظاهر این خرما بیضی‌شکل است و بافت نرمی دارد. به همین دلیل، در دسته خرماهای تر قرار می‌گیرد. خرمای برحی پوست ضخیمی دارد و گوشته آن به‌راحتی از هسته جدا می‌شود.

کاشت خرمای برحی دارای شرایط خاصی است. به دلیل حساسیت نخل آن به آب و هوا، نمی‌توان این خرما را در هر مکانی کشت کرد. همچنین هوای بسیار گرم و وزش بادهای شدید نیاز است تا نخل برحی میوه بدهد. این ویژگی‌ها باعث شده‌اند که خرمای برحی به یکی از ارزشمندترین و بهترین خرماهای جهان تبدیل شود.

تعداد زیادی خرما

خرمای دگلت نور

خرمای دگلت نور یکی از مرغوب‌ترین و بهترین خرماها در جهان است که بهترین نوع مربوط به کشور عراق می‌باشد. این خرما در جنوب ایران نیز کشت می‌شود؛ اما چند سالی است که به دلیل شور بودن خاک‌های نزدیک رود کارون، تولید این خرما در ایران بسیار کم شده است.

خرمای دگلت نور برای عرب‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. کشورهای اروپایی مثل فرانسه، اسپانیا، بلژیک و انگلیس که دارای مناطق عرب‌نشین هستند، از خریداران اصلی این خرما می‌باشند. همچنین تونس، مراکش و الجزایر از مصرف‌کنندگان اصلی خرمای دگلت نور به‌شمار می‌آیند.

خرید بهترین خرما از برنا

خرید بهترین خرما از برنا

با توجه به تنوع فراوان خرماهای مختلف در جهان، انتخاب بهترین خرما می‌تواند چالش بزرگی باشد. شرکت برنا همواره تلاش می‌کند تا بهترین و باکیفیت‌ترین خرماها را در اختیار مشتریان قرار دهد. شما می‌توانید با مشاهده بخش فروش خرمای سایت ما، انواع خرما و قیمت آن‌ها را مشاهده کنید.

بهترین خرما در ایران کدام خرما است؟

انواع مختلفی از خرما در ایران وجود دارند که می‌توان آن‌ها را بهترین خرمای ایران دانست. مضافتی، پیارم و شاهانی از بهترین خرماهای موجود در بازار ایران هستند.

چند خرما در روز مصرف کنیم؟

مصرف بیش از اندازه هر ماده خوراکی می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در بدن شود. به همین دلیل توصیه می‌شود که در مصرف خرما اعتدال را رعایت کرده و بیش از 10 عدد خرما در روز نخورید.

گران‌ترین و ارزان‌ترین خرما در ایران کدام است؟

خرمای پیارم به‌دلیل ظاهر زیبا، طعم خاص و خواصی که دارد، گران‌ترین خرمای ایران محسوب می‌شود. همچنین خرمای شاهانی از ارزان‌ترین خرماهای موجود در بازار ایران است.

فرق خرما و رطب چیست؟

هنگامی که میوه خرما به مرحله سوم رشد خود می‌رسد، رطب نام دارد. هنگامی که دو الی سه هفته از مرحله رطب بگذرد، این میوه خرما نامیده می‌شود. در مرحله خرما، رنگ میوه تیره‌تر بوده و دارای قند بیشتری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره برنا

شرکت تولیدی بازرگانی امیر کبیر برنا ، بزرگترین تولید کننده تخصصی خرما واقع در ارگ جدید بم ، با بیش از ربع قرن تجربه در امر فرآوری ، بسته بندی و صادرات انواع خرمای مرغوب ایران به بیش از بیست و پنج کشور مختلف است . در حال حاضر تامین نیاز فروشگاه های زنجیره ای ، تعاونی های سراسر کشور و دیگر فروشگاه های سطح شهر را با بیش از چهل نوع محصول که جایگزینی مناسب برای قند ، شکر و فرآورده های جانبی آن هستند ، بر عهده دارد .

آخرین مطالب

اولین منوی راه اندازی خود را اینجا ایجاد کنید
سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟